Kartalkaya Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Sivas Gemerek Kartalkaya Barajı, Gemerek Kartalkaya köyü sınırları içerisinde Kasımbey Deresi üzerinde inşa ediliyor. Barajın temelden yüksekliği 83 metre, depolama hacmi ise 33,16 milyon m3’tür.
Çubuk Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Çubuk I Barajı: Ankara’nın 11 km kuzeyinde, Çubuk Çayı üzerinde 1930-1936 yılları arasında inşa edilmiştir. İçme ve sanayi suyu sağlamak ve taşkın koruma amacıyla inşa edilen baraj, Cumhuriyet döneminin ilk barajıdır. Nehir yatağından yüksekliği 25 m, göl alanı ise 0,94 km²’dir.
Devegeçidi Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Baraj, Dicle Nehri’nin küçük kollarından biri olan Devegeçidi Çayı üzerinde sulama amaçlı 1972 yılında inşa edilmiştir.
Gezende Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Gezende Barajı, Karaman ili Ermenek ilçesi sınırları içerisinde bulunan Ermenek Çayı üzerinde 1979-1990 yılları arasında enerji üretimi amacıyla inşa edilmiş bir barajdır.
Karakaya Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Enerji üretimi amacıyla Fırat Nehri üzerine inşa edilen baraj 1987 yılında tamamlanarak su depolamaya başlamıştır. Normal su seviyelerinde gölün hacmi 9580 milyon metreküp, yüzey alanı ise 268 kilometrekaredir. Göl yüzeyinin en geniş olduğu alan Battalgazi-Kale-Baskil ilçeleri arasındadır.
Özlüce Barajı hangi akarsu?
Amaç, sürdürülebilirlik ilkesi çerçevesinde rezervuarda yapılması planlanan su ürünleri yetiştiriciliği faaliyetlerinin planlanması ve gerekli verilerin elde edilmesidir. Özlüce Barajı, Elazığ ve Bingöl il sınırları içerisinde Peri Suyu üzerinde inşa edilmiştir.
Adıgüzel Barajı hangi akarsu?
Adıgüzel Barajı, Denizli ilinde Büyük Menderes Nehri üzerinde 1976-1989 yılları arasında sulama, enerji ve taşkın kontrolü amaçlı inşa edilmiş bir barajdır.
Gökçekaya Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Gökçekaya Barajı: Eskişehir’in kuzeydoğusunda, Sakarya Nehri üzerinde yer almaktadır.
Almus barajı hangi akarsu üzerindedir?
Almus Baraj Gölü, Tokat’ta Yeşilırmak üzerinde sulama, taşkın kontrolü ve enerji üretimi amacıyla 1964-1966 yılları arasında inşa edilmiştir.
Ilısu Barajı hangi akarsu üzerindedir?
ILISU PROF. Dicle Nehri üzerinde inşa edilen baraj, kurulu güç bakımından Atatürk, Karakaya ve Keban barajlarından sonra ülkemizin dördüncü büyük hidroelektrik santrali, dolgu hacmi bakımından ise Türkiye’nin ikinci büyük barajıdır.
Garzan Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Kaymakamımız Sayın Eyyüp GÜNGÖR, ilçemiz sınırları içerisinde akan Yanarsu Nehri üzerinde kurulu olan Garzan Barajı ve Hidroelektrik Santrali’ni ziyaret etti.
Hancağız Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Hancağız Barajı, Gaziantep’in Nizip ilçesinde Nizip Çayı üzerinde sulama amaçlı 1985-1989 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Çatalan Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Çatalan Barajı, Adana ili Seyhan Nehri üzerinde 1982-1997 yılları arasında enerji ve taşkın kontrolü amacıyla inşa edilmiş bir barajdır.
Hirfanlı Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Hirfanlı Barajı, Kırşehir ilinde, Kırşehir ile Şereflikoçhisar arasında Kızılırmak üzerinde 1953-1959 yılları arasında inşa edilmiş bir enerji üretim ve taşkın kontrol barajıdır. Baraj kaya dolgu tipinde olup 2.000 kişilik kapasiteye sahiptir.
Deriner Barajı hangi akarsu üzerindedir?
Deriner Barajı ve HES, Çoruh Nehri üzerinde, Artvin ilinin 5 km yukarısında, Aşağı Çoruh Havzası’nda yer almaktadır. Çift eğrili beton kemer tipinde inşa edilen Deriner Barajı, temelden itibaren 249 m gövde yüksekliği ile kendi sınıfında Türkiye’nin en yüksek, Avrupa’nın üçüncü, dünyanın ise altıncı yüksek barajıdır.
Menzelet Aslantaş Kartalkaya hangi akarsu üzerindedir?
Kartalkaya Barajı, Kahramanmaraş ili Aksu Nehri üzerinde sulama, içme ve sanayi suyu temini amacıyla 1965-1972 yılları arasında inşa edilmiş bir barajdır.
Göksu nehri üzerinde hangi barajlar vardır?
Nehrin Göksu kolu üzerinde master plan seviyesinde bulunan dört adet baraj planlanmaktadır (Damlapınar, Kepezkaya, Bucakkışla ve Mut Barajları).
Çoruh Nehri üzerinde kaç baraj var?
Çoruh Nehri üzerindeki hidroelektrik santralleri üç bölümde geliştirilmiştir (Açıkalın, 2007:35-36) ve bunlar şunlardır: Yukarı Çoruh Havzası, 1480 rakım ile 710 rakım arasında toplam 770 m. su yükü ve 5 barajdan (Laleli, İspir, Güllübağ, Aksu ve Arkun) oluşmaktadır.
Kılıçkaya Barajı hangi akarsu üzerindedir?
İlkbahar aylarında su seviyesinin önemli ölçüde yükseldiği görülmektedir. Enerji ve taşkın kontrolü amacıyla inşa edilen Kılıçkaya Baraj Gölü, Kelkit Çayı üzerinde yer almaktadır [11]. Sivas İli su ürünleri yetiştiriciliği açısından oldukça uygun bir yapıya sahiptir.