İçeriğe geç

Pum Pum Çorbası Nerede Içilir

Pumpum çorbası nerede meşhur?

Pumpum çorbası, yöresel yemek çeşitliliğinin çok olduğu Zonguldak mutfağının en çok hazırlanan lezzetlerinden biridir. Mısır unu, su, süt, tuz, karabiber, tereyağı, ekmek ve sucuk ile hazırlanan bu lezzet, isteğe göre pastırma veya kavrulmuş kıyma ile de servis edilmektedir.

Pum pum çorbası hangi yöreye ait?

Pumpum Çorbası – Bartın Ayrı bir tavada çıtır ekmeği ayçiçek yağıyla kavurun. Çorbayı tuz ve karabiberle tatlandırın. Çorba kaynadıktan sonra servis kasesine dökün.

Bartın’ın en ünlü yemeği nedir?

Bartın’ın en özgün yemeklerinden biri olan pirinç mantısı, klasik mantıdan farklı olarak hamuruna pirinç eklenerek hazırlanıyor. Kavrulmuş pirinçten yapılan, elle açılan hamurun içine doldurulup pişirilen mantı, sarımsaklı yoğurtla servis ediliyor.

Pum pum çorbası nasıl yapılır?

Yapılışı: Tencereye 5 su bardağı ılık su veya et suyu ve mısır unu ekleyip karıştırın. Kaynayana kadar karıştırın. Kızartmayı tavada 2-3 dakika kavurun. Kaynayan ve koyulaşan çorbaya ekleyin ve karıştırın. …Yaklaşık 4-5 dakika pişirin. …Pompum çorbasını köpoğlu ile servis edebilirsiniz.

Zonguldak’ın en meşhur yemeği nedir?

Zonguldak’ın meşhur yemeklerinden biri olan tirit, bölgede özellikle bayramlarda, festivallerde ve benzeri özel günlerde yapılmaktadır. Oldukça doyurucu ve iştah açıcı bir yemek olan tirit, Zonguldak tatilinizde mutlaka denemeniz gereken özel yemeklerden biridir.

Düzce’nin neyi meşhur?

Alabalık yetiştiriciliği ve mısır ve şalgam yetiştiriciliği ile ünlü olan şehirde bol miktarda hamsi yemeği ve Çerkez mutfağının lezzetlerini bulacağınızdan emin olabilirsiniz. Düzce’nin yöresel yemekleri listesi, ayrıldığınızda mutlaka denemeniz gereken lezzetleri içeriyor.

Cennet çorbası nedir?

Ana malzemeleri mısır unu, tereyağı ve sarımsak tozu olan Cennet Çorbası, bağışıklık sistemini güçlendiren bir çorbadır. Özellikle kış aylarında sıklıkla tüketilen bu çorba, gribe ve soğuk algınlığına karşı direnci güçlendirir. Tavuk suyu kullanıldığı için protein değeri de yüksektir.

Pumpum nerenin?

Bu sayımızda sizlere Bartın’ın geleneksel lezzetlerinden, adını pişerken çıkardığı sesten alan Pumpum çorbasının tarifini tanıtmak istiyoruz.

Yüksük çorba nereye ait?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbasının içeriğinde un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubu bulunur. Mantı da içine konularak nohutla pişirilir.

Bartının hangi tatlısı meşhur?

Halişka tatlısı iki farklı şekilde hazırlanır. Abdipaşa ilçesinde sütle yenirken, Ulus ilçesinde üzerine pekmez ve tereyağı dökülerek yenir. Bu iki farklı yapım Bartın halkı tarafından yaygın olarak bilinmektedir. Bartın ilinin Ulus ilçesinde Halişka’ya Malak çorbası da denildiği görülmüştür.

Bartın denince akla ne gelir?

Pek çok doğal ve tarihi güzellikler sunan Bartın’da gezilecek en önemli yerlerden bazıları: Güzelcehisar, İnkumu Plajı, Göldere Şelalesi, Bartın Şehir Hamamı, Amasra Hamamı, Yeraltı Çarşısı, Hisarkale Mahzenleri, Amasra Kalesi, Taşhan, Tekkeönü Kalesi.

Amasra’nın ne yemeği meşhur?

Amasra’da ne yenir? Amasra salatası bölgenin simgelerinden biri ve Karadeniz bölgesinin kendine has lezzetlerinden biridir. … Sabun otu ekmeği. Amasra sabun otu ekmeği Karadeniz bölgesinin kendine has lezzetlerinden biridir. …Amasra deniz ürünleri. … Bartın mantısı … Yumurta şiş.

Pum pum hangi yöreye aittir?

Anavatanı Bartın olan Pum-Pum çorbası, bir harikadır.

Dımbıl çorbası nedir?

Dimbıl çorbası Sakarya’ya özgü bir çorbadır. İçerisinde haşlanmış hamur ve fasulye bulunur. Lezzetli ve besleyici olan Dimbıl çorbası özellikle kış aylarında çokça tüketilir.

Püşürük çorbası hangi yöreye ait?

Püşürük aşı veya Püşürük çorbası, etli bir erişte çorbası türüdür. Van yöresel mutfağının bir parçasıdır. Aynı adı taşıyan bir Artvin Püşürük çorbası da vardır. Van Püşürük çorbası, 30.09.

Yüksük çorbası hangi şehrin?

Mersin ve Adana yöresinde yapılan yüksük çorbası un, yumurta, tuz, salça ve erik şurubundan oluşur. Ayrıca nohutla köfte yapılıp pişirilir.

Zonguldak Ereğli’nin neyi meşhur?

Karadeniz Ereğli’de; Osmanlı çileklerinden reçel yapılarak çileklerin yaşatılmasına önem verilir. Bir diğer ünlü şey ise Elpek Bezi’dir. Batı Karadeniz bölgesinde bir zamanlar tarım ürünü olan ketenin liflerinden yapılır. Karadeniz Ereğli, antik çağlarda ketenden yapılan kanvaslar ve kumaşlarla ünlüydü.

Karabük’ün neyi meşhur?

Bunların en ünlüleri uzun fasulye, kesme fasulye, et yemeği, perohi, yayin, ekşi kafa, yaprak sarma, kuru çörek, sini böreği, göbü, bükme, zerde, höşmerim, un helvası, delioğlan sarığı, oklava dolması, çingene baklavası, haluşka’dır. Bütün et yemeği: Et parçaları tereyağında kızartılır.

Afyonun hangi çorbası meşhur?

Sakala Çarpan Çorbası – Afyonkarahisar Sakala Çarpan Çorbası, Sakala Asma Çorbası olarak da anılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort escort bayan