İçeriğe geç

Gübre Eş Anlamlısı Nedir

Gübre ne demek TDK?

Gübre, bitki beslenmesi için gerekli kimyasal elementleri sağlamak amacıyla toprağa katılan herhangi bir maddedir.

Tarım ın eş anlamlısı nedir?

Tarım kelimesinin üç farklı eşanlamlısı vardır. Bunlar çiftçilik, yetiştirme ve tarım kelimeleri olarak karşımıza çıkar.

Hububat eş anlamlısı nedir?

Yapışkan bir sap veya meyve tabakasıyla kaplıdır. İki ana ticari tahıl tahıllar ve baklagillerdir. Tahıllar ve hububatlar, buğday ailesinin meyveleri olan buğday çimiyle eş anlamlıdır.

Fert eş anlamlısı ne demek?

Eş anlamlısı “individual”dır. Individual kelimesinin eş anlamlıları nelerdir? “Fert” kelimesinin Türkçedeki bir diğer anlamı “person”dur.

Gübre kaça ayrılır?

Gübre çeşitleri yapılarına göre doğal (organik) ve yapay gübreler olmak üzere ikiye ayrılır.

Gübre hangi dilden?

Gübre – Nisanyan Sözlüğü. Yunanca kopriá κοπριά “dışkı” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime, aynı anlama gelen eski Yunanca kópros κόπρος kelimesinden türemiştir.

Eş anlamlılık ne demek?

Yazılışı ve telaffuzu farklı olan ancak aynı anlamı taşıyan kelimelere eşanlamlı denir. Bu tür kelimeler birbirinin yerine kullanılabilir.

Yemın eş anlamlısı nedir?

Yemin, genellikle kutsal kabul edilen bir varlığın bir şeyi yapacağına veya yapmayacağına dair verdiği sözdür.

Domates eş anlamlısı nedir?

Domates (Solanum lycopersicum), patlıcangiller familyasından (Solanaceae) Güney ve Orta Amerika’ya özgü ve meyveleri yenilebilir bir otsu bitkidir. Domatesin eş anlamlısı sledge kelimesidir.

Buğdayın diğer adı nedir?

Tahıl, buğday, arpa, mısır, yulaf, çavdar ve pirinç gibi bitkisel ürünlerin genel adı olup, bu ürünlerin hasat edilmiş tohumlarına da denir.

Keçi eş anlamlısı nedir?

Keçi ismi, keçi anlamına gelen Eski Türkçe “Eçkü” kelimesiyle ilişkilidir. Güneybatı Oğuz dilleri dışındaki Türk dillerinde keçi yerine Echku ve benzeri kelimelerin kullanımı yaygındır. Genç keçilere oğlak, erkeklere teke ve bir yaşındaki erkek ve dişilere çepiş denir.

Patatesin eş anlamı nedir?

Patates (Solanum tuberosum), patlıcangiller familyasından (Solanaceae) yenilebilir yumruları olan otsu bir bitkidir. Patates kelimesi Amerikan yerlilerinin dilinden İspanyolca aracılığıyla çeşitli Avrupa dillerine ve İtalyanca ve Yunancadan Türkçeye geçmiştir. Türkçede eşanlamlısı olarak çisil kelimesi vardır.

Feyiz eş anlamlısı nedir?

Feyiz kelimesi Arapça kökenli bir kelimedir. “Fayz” kelimesinden türemiştir ve “bolluk, ilham, manevi kazanç” anlamına gelir.

Frengi eş anlamlısı nedir?

Frengi, frengi olarak da bilinir, genellikle cinsel yolla bulaşan bir bakteriyel enfeksiyondur.

Sıska kelimesinin eş anlamlısı nedir?

Karında su birikmesinden kaynaklanan şişkinliğe istiska denir. Bu hastalığın en büyük belirtisi kilo kaybıdır. Bu nedenle istiska kelimesinden türetilen thin, aşırı zayıf anlamına gelir. “Zayıf olmak” ifadesi zayıf olmak anlamına gelir ve zayıf insanlar için kullanılır.

Gübre ne işe?

Gübre, bitki beslenmesi için gerekli elementleri sağlamak amacıyla toprağa eklenen herhangi bir maddedir. Bitkilerin büyümeleri ve hayatta kalmaları için azot, fosfor, potasyum, kalsiyum, magnezyum, kükürt, demir, manganez, bakır, çinko, bor ve bazı durumlarda molibden gibi elementlere ihtiyaçları vardır.

Gübre te ne demek?

Bitkinin az şeye ihtiyaç duymasının, bitki için öneminin az olduğu anlamına gelmediği, aksine çok önemli olduğu yanlış anlaşılmamalıdır. Toz gübre ambalajlarında TE (iz elementler) veya ME (mikroelement) olarak tanımlanmaktadır.

Gübre ham maddesi nedir?

Kimyasal gübrelerin üretiminde kullanılan ana hammaddeler amonyak, nitrik asit, sülfürik asit ve fosforik asittir. Bu malzemelerin bir kısmı tesise dışarıdan getirilirken, diğerleri aynı tesiste üretilir. Amonyağın kimyasal gübre endüstrisindeki en önemli hammaddelerden biri olduğu ortaya çıktı.

Toprağa Gübrelemek ne demek?

1. Toprağı bitki besin maddeleri bakımından zenginleştirmek, 2. Toprağın fiziksel ve biyolojik özelliklerini iyileştirerek yetiştirilen ürünler için daha iyi bir yetişme ortamı sağlamak.

Tavsiyeli Bağlantılar: Adalet Ilkesi Ne Demek

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir